OpenConnect Client and Split tunnel

Support requests about VPN Client Pro
Post Reply
jis
Posts: 4
Joined: Mon Sep 04, 2023 9:58 am

OpenConnect Client and Split tunnel

Post by jis »

Hi,

How/where can I activate Split tunnel mode with DNS using a VPN?
How/where can I define my Split tunnel networks?
Do I have to enable Cisco AnyConnect SSL protocol somewhere?

I've been looking for instructions or how-tos for my use case but haven't found anything.
viewtopic.php?p=615&hilit=manual#p615

Thank you, jis
admin
Site Admin
Posts: 689
Joined: Fri Feb 15, 2019 4:04 pm
Contact:

Re: OpenConnect Client and Split tunnel

Post by admin »

Hello,
How/where can I activate Split tunnel mode with DNS using a VPN?
  • edit the VPN profile
  • tap on "DNS settings"
  • tap on "+" button and and add the wished DNS servers
How/where can I define my Split tunnel networks?
  • edit the VPN profile
  • tap on "IPv4 routes" or "IPv6 routes"
  • tap on "+" button and and add the wished routes
Do I have to enable Cisco AnyConnect SSL protocol somewhere?
For compatibility with old Cisco routers you can follow these steps:
  • edit the VPN profile
  • tap on "Remote servers"
  • tap on server's ip/hostname
  • select "Use Cisco AnyConnect legacy protocol
jis
Posts: 4
Joined: Mon Sep 04, 2023 9:58 am

Re: OpenConnect Client and Split tunnel

Post by jis »

Is it possible to change the log verbosity for OpenConnect Client / Cisco AnyConnect SSL protocol?
admin
Site Admin
Posts: 689
Joined: Fri Feb 15, 2019 4:04 pm
Contact:

Re: OpenConnect Client and Split tunnel

Post by admin »

jis wrote: Tue Sep 05, 2023 1:23 am Is it possible to change the log verbosity for OpenConnect Client / Cisco AnyConnect SSL protocol?
No it's not possible
jis
Posts: 4
Joined: Mon Sep 04, 2023 9:58 am

Re: OpenConnect Client and Split tunnel

Post by jis »

Is it possible to Create backup off all user settings in plain text (for reference, for comparing, etc)?
I suspect that some checkboxes in the UI will stop showing as checked, yet the original checked setting is persistent as if it still exists. So I would like to verify it somehow, and plain text settings export/backup would be suitable for that.

Can the VPN Client Pro client run without any persistent notification?

Suppose I have a single VPN profile configured, I would like to automatically establish the VPN connection when the VPN Client Pro starts and vice versa when the VPN Client Pro ends. Is this possible?
admin
Site Admin
Posts: 689
Joined: Fri Feb 15, 2019 4:04 pm
Contact:

Re: OpenConnect Client and Split tunnel

Post by admin »

Is it possible to Create backup off all user settings in plain text (for reference, for comparing, etc)?
I suspect that some checkboxes in the UI will stop showing as checked, yet the original checked setting is persistent as if it still exists. So I would like to verify it somehow, and plain text settings export/backup would be suitable for that.
No, I'm sorry but it's not possible
Can the VPN Client Pro client run without any persistent notification?
The foreground notification icon is mandatory, anyway
the latest Android versions should also allow to hide the foreground notification icons
Suppose I have a single VPN profile configured, I would like to automatically establish the VPN connection when the VPN Client Pro starts and vice versa when the VPN Client Pro ends. Is this possible?
No, is not possible. But you can create a shortcut for the VPN profile, then you can start/stop the VPN by tapping on the shortcut.
  • star the app
  • tap on VPN profile
  • tap on top right icon
  • tap on "Create shortcut"
jis
Posts: 4
Joined: Mon Sep 04, 2023 9:58 am

Re: OpenConnect Client and Split tunnel

Post by jis »

We can export the Log tab, but we cannot export the Routing tab in a VPN profile.
Wouldn't the latter be more useful for troubleshooting than taking screenshots?

Thanks for all the quick replies.
admin
Site Admin
Posts: 689
Joined: Fri Feb 15, 2019 4:04 pm
Contact:

Re: OpenConnect Client and Split tunnel

Post by admin »

You're welcome.
Yes, but normally the routing tab contains little information that can be easily captured with a screenshot.
Post Reply